Vi tar tempen på några HSL-Profiler! *uppdaterad*

Vi stämmer av läget i lagen som anmält till HSL!

Mindre än 20 dagar kvar till premiären av första innebandykorpligan i Hagfors någonsin!

Johan Larsson, Byggservice

Fråga: Hur är läget i laget och hur går förberedelserna inför seriepremiären?

Svar: Ser bra ut på träningarna, förberedelserna går jättebra, vi är ett Äkta korplag 🙂

Fråga: Ni var med och spelade Hagfors Open och stod upp riktigt bra mot Elms i kvartsfinal, vad tycker du ni gjorde bra / mindre bra i Open?

Svar: Vi kämpade på men det var alldeles för bra spelare med, så vi räckte inte till, men vi kommer närmare o närmare en seger mot Elms!

Fråga: Byggservice verkar ha en bred trupp och många spelare att tillgå, detta borde ju vara en fördel i ligan då matcherna blir längre och det blir minst 2 matcher per omgång, hur ser ni på det hela?

Svar: Vi är laddade och ska försöka vinna någon match 😀

Vi tackar Johan Larsson för avstämningen och önskar lycka till i HSL!

 

Kim Asplund, Elms

Fråga: Hur är läget i laget och hur går förberedelserna inför seriepremiären?

Svar: De är bra men de kunde varit bättre… lite folk på träningarna så förberedelserna är väl dåliga.

Fråga: Ni var med och spelade Hagfors Open och stod som segrare efter en jämn final mot “Lellräkas United” vad var bäst respektive sämst med Open?

Svar: Bäst va såklart att vi vann, men tycker att vi lirar boll och har kul. De sämsta va väl baksmällan som blev pga att vi vann 😀 kul cup!

Fråga: Truppen verkar ha tunnat ur lite jämfört med i våras, tror du det blir svårigheter att få ihop ett lag till ligan eller är läget under kontroll?

Svar: Helt lugnt till matcherna är de inga problem med folk men till träningarna är de sämre.

Vi tackar Kim för avstämningen och önskar lycka till i HSL!

(Kim Asplund, Elms (här i den utråvärda GAIF-kostymen))

 

Marcus Svärd, GAIF

Fråga: Hur är läget i laget och hur går förberedelserna inför seriepremiären?

Svar: Det är katastrof! Vår förstemålvakt har börjat i Edebäck. !!

Fråga: Ni var med och spelade Hagfors Open och åkte ut i semifinal mot “Lellräkas United” Hur går tankarna kring detta och vad kommer göras för att inte råka ut för samma öde igen?

Svar: För många licensierade spelare, Kolla stenhårt i IDA så ingen licenserad spelare är med. !!

Fråga: GAIF kom till start med endast 8 spelare i Open, det känns som om det kommer krävas fler spelare för att kunna orka med längre och fler matcher som HSL innebär, hur lyder planen för fortsatt framgång?

Svar: Vi kommer att gå tillbaka till ett gammalt GAIF spelsystem som gör att vi inte behöver anstränga oss knappt någonting.

Fråga: Du förhandstippade att du skulle göra 5+4 i Open, men det slutade med 0+1 och GAIF hade överlag väldigt svårt att producera framåt, kommentar till detta?

Svar: CHIPS-ÅKE mål kommer att vara nyckeln för framgången och produktion i HSL.

Vi tackar Marcus för avstämningen och önskar lycka till i HSL!

 

Magnus Westlund, HSL-President

Fråga: Lite drygt 2 veckor kvar till seriepremiär och uppstart av Hibs SuperLiga, hur går förberedelserna inför HSL och vad är dina tankar kring den försäsongscup som spelades för 2 veckor sedan?

Svar: Helt sjukt hur fort tiden går, tycker det känns som igår när jag och Kim Asplund började spåna på ett upplägg för HSL… Nu 6 månader senare så blir det alltså verklighet, Hagfors får sin första korpliga i innebandy vilket känns otroligt roligt och spännande, vi är många som längtar till seriepremiär vill jag lova.

Försäsongscupen Hagfors Open blev ungefär som väntat, en kanondag med mycket rolig innebandy och många gamla rävar i spel, mycket roligt! Förberedelserna inför “Open” var riktigt bra och det mesta flöt på hur bra som helst under dagen, Världsklass som vanligt från HIBS sida när det gäller allt runtikring, det ska de ha en stor eloge för!

Fråga: Det verkar ha varit svårt att få in lag,trots att det finns väldigt många som vill spela och träna?

Svar: Så är det, GAIF, Elms och Byggservice har ju varit klara sedan start, att sedan få in 3 lag till verkar inte möjligt i dagsläget pga alldeles för få individer med ledaregenskaper som kan tänka sig att hålla i ett lag med den administration och jobb som det innebär.

Nu har jag dock lyckats styra upp så även Uddeholm har anmält ett lag och vi kan starta upp ligan denna säsong med 4 lag, vilket var vårt minimumkrav för att genomföra detta, jag är helt övertygad om att till nästa säsong så tillkommer flera lag, skulle inte förvåna mig om vi dubblat mängden lag till nästa säsong.

Fråga: Varför tror du mängden lag kommer öka till nästa säsong?

Svar: Jag tror att många kommer bli grymt sugna på att spela när de ser hur proffigt allt är skött med arrangemanget och hemsidan i övrigt, vi kommer spela slutspel i Uddeholm Arena lördag veckan efter sista omgången och efter det så kommer vi gå till lämpligt matställe där vi firar ligavinnarna och några HSL-Awards kommer delas ut!

Jag är även helt övertygad om att det kommer bli lite som i kilskorpen att några spelare kommer bryta sig ur sina lag efter säsongen och bilda nya lag, vilket är positivt för HSL om det blir fler lag!

Vi tackar Magnus för avstämningen och önskar lycka till i HSL!