GAIF segrare av HSL-SLUTSPEL 2018!

Då var även slutspelet avgjort och vi har resultat enligt följande:

GAIF – Byggservice 6-0 (4-0)

På grund av förlusten förra helgen mot Uddeholm så hamnade Byggservice på en fjärdeplats i tabellen och fick alltså möta obesegrade seriesegrarna i semifinal.

GAIF med en supertaggad Lars Spångberg i laget som fått vakta kassen i GAIF’s två senaste omgångar i ligan gjorde en stabil insats mot ett välspelande Byggservice i en match där Lars visade sina utespelarkvaliteér och hängde 3.

Byggservice hade äntligen fått med bröderna Karlstam till spel, två av Hagfors absolut bästa innebandyspelare genom tiderna klev in på plan och lekte och höll låda med GAIF stundtals, men det räckte ändå inte hela vägen idag tyvärr.

Matchens poängkungar GAIF Lars Spångberg 3 mål, Andreas “Pirri” Persson 1+1, Micke Westlund 2 ass.

Elms – Uddeholm 7-3 (4-1)

I semifinal 2 fick vi alltså se 2:an mot 3:an i tabellen och det var Uddeholm som öppnade bäst när Dennis “Drogge” Johansson klev in och hängde 0-1 i inledningen av matchen och skapade lite nerv hos Elmarna.

Elms kom dock igen och innan periodvila hade de hunnit dra ifrån till en stabil 4-1 ledning.

Sista perioden blev något jämnare men Elms höll undan och vinner till slut med 7-3 och tog sig alltså vidare till final mot ärkerivalen GAIF.

Matchens poängkungar: Elms Mattias Ed 2+2, Kim Asplund 1+3, Viktor Augustsson 1+1.

Byggservice – Uddeholm 5-4 (1-2)

Matchen om 3:e pris blev en oerhört jämn och spännande drabbning, Byggservice är hetast i inledningen och tar ledningen med 1-0 men innan perioden är slut så har Uddeholm både kvitterat och tagit ledningen.

Andra perioden turades lagen om att göra mål och med 1 minut och 19 sekunder kvar vid ställning 4-4 drar Uddeholm på sig en utvisning och med endast 6 sekunder kvar så avgör Byggservice matchen.

Matchens poängkungar: Byggservice Mohamed Ramadan 1+1, Simon Olsson 1+1. Uddeholm: Stefan Söderström 2 mål, Per Åhslund 2 ass.

3:e priset gick alltså till Byggservice! Stort grattis!

GAIF – Elms 5-4 efter förlängning (1-2, 4-4)

Då var vi alltså framme vid dagens final, ny arena, nya förutsättningar och en härlig stämning i Uddeholm Arena denna fina slutspelslördag.

Elms var laget som inledde bäst och tog även vara på några misstag från GAIF vilket resulterade i en 1-2 ledning Elms efter första perioden.

I inledningen av andra perioden ryckte GAIF upp sig och kvitterade till 2-2 och lite drygt 8 minuter senare tog de även ledningen.

En ledning som bara varade några minuter innan Elms kvitterat och vi hade likaläge igen.

17 sekunder senare tar GAIF återigen ledningen men det hinner bara gå lite mindre än 2 minuter så har Elms ännu en gång kvitterat.

Sista 4 minuterna av perioden blir mållös och vi hade 5 minuters sudden death att vänta.

Det hinner inte gå mer än 47 sekunder av sudden när GAIF’s Micke Westlund stänker in segermålet efter ett mycket fint förarbete och passning från Robert Svensson!

En väldigt jämn match som hade det mesta, men GAIF har visat sig vara enormt starka under hela säsongen och trots stor press och favoritskap inför slutspelet så lyckas de alltså bärga guldet.

Matchens poängkungar: GAIF Marcus Svärd 2 mål, Fredrik Eriksson 1+1, Micke Westlund 1+1, Robert Svensson 1+1. Elms: Kim Asplund 1+1, Jesper Karlsson 1+1.

Värt att notera även 1 assist till Håkan Norberg i GAIF-kassen!

Foto: Hans-Åke Byström

Vi vill passa på att tacka alla lag som har varit med och spelat och hoppas att alla haft en rolig säsong, det har varit enormt kul att ha något att se fram emot varje månad.

Vi vill tacka HIBS och de personer som hjälpt till att göra detta möjligt, utan HIBS hade det varit mycket svårare att genomföra detta.

Vi skickar även ett ENORMT STORT TACK till familjen Byström med Per-Olof i spetsen som har slitit något otroligt under denna säsong, utan ER hade det absolut aldrig varit möjligt att genomföra HSL!

Vi skickar ett stort tack till de domare som ställt upp och hjälpt oss genomföra detta, utan domare inget spel. Stort tack Nicklas Johansson, Leif Andersson, Ludvig Hansen, Richard Bjöörn, Kim Asplund och Jörgen Jönsson.

Stort tack till DJ-SVESSE som klev in och skötte musiken så HSL-Presidenten fick vila lite mellan matcherna 🙂

Och till alla andra som vi glömt, TACK!

Vi delade även ut HSL-Awards och priserna gick till följande:

Priset till årets MVP (Most Valuable Player, Mest Värdefulla Spelare) gick till Kim Asplund, Elms med följande motivering:

Med ett enormt driv och en vinnarskalle utöver det vanliga har denna spelare visat sig vara otroligt viktig för sitt lag.

Han har assisterat till nästan hälften av lagets mål och vann HSL’s poängliga överlägset.

Vi säger stort grattis till Kim Asplund Elms, Hibs Superligas mest värdefulla spelare!

Grattis till er alla, riktigt bra jobbat!

Jag (Magnus) vill även passa på att tacka för de fina blommorna, pokal och presenter jag fick i samband med gårdagens prisutdelning, TACK!